torstai 15. maaliskuuta 2012

Saunan lattian valu, vesieristys, laatoitus ja saumaus

Keväälle oli sitten suunniteltu sauna/pesutilan lattian valu.  Emme olleet laskeneet aikatauluissa, että valun kuivuminen vie viikkotolkulla aikaa.  Tänä päivänä on myös pikaisesti kuivuvia vaihtoehtoja, mutta mietittyämme tovin tulimme siihen tulokseen, että sen kestävämpi mitä pidempään saa rauhassa kuivua.  Olosuhteet tulevat kuitenkin olemaan kovat.  Mökki on talven kylmänä, meri-ilmasto yms.

Laatan olimme lattiaan valinneet Laattapisteen valikoimista.  Aivan tumman harmaa, merkein musta laatta joka varmasti kestää halkeamatta.  Laatoittajamme oli kyllä sitä mieltä, että laatta oli liian kova, oli nimittäin kova työ saada laattoja pienennettyä sopivan kokoisiksi laatoitusvaiheessa.

Toinen asia , jota emme huomioineet oli laatan paksuus. Eli kun saumausta tehtiin tuli saumausaineen menekin arvioinnissa tehtyä virhe.  Saumausaine loppui kesken ja piti tehdä kahdessa osassa. Saaresta ei niin vain lähdetä kesken kaiken ostamaan lisää saumausainetta.

Kolmas asia , joka ensi kerralla varmaan mietitään uudelleen on musta saumausaine.  Ei ole kaikkein mukavin työstää!!!

Lopussa kiitos seisoo. Lattiasta tuli upea.  Kaivon kansi ostettiin erikseen rosterisena ja se kyllä on piste ii päälle.

No, olihan siinä vielä se neljäs juttu.  Puukiuasta ja pataa ei voi laittaa suoraan laattalattian päälle.  Molempien alle piti saada eristykset. Ostimme kiukaan alle hienon ja kalliin rosterisen alustan säädettävillä jaloilla.  Se toimii hyvin .  Pata sai alleen vähän vaatimattomamman (hassu sana muuten) laatoista tehdyn viritelmän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti