perjantai 17. toukokuuta 2013

Teehetki

Sain ystävättäreltäni kutsun teen maistelu- iltaan Thehuoneelle.  Teen suurena ystävänä tartuin tilaisuuteen ja opin paljon uutta teestä, teen valmistamisesta ja teen tarjoilemisesta.

Yksi suuri virhe , jonka itse olen aiemmin teen hauduttamisessa tehnyt , on ollut kiehuvan veden kaataminen teelehtien päälle.

On kuitenkin hyvin tarkkaa minkä lämpöistä vettä (n.70 - 100 astetta) teen päälle kaataa ja kuinka kauan haudutetaan eri teelaatuja.

Liikkeessä on tarjolla n. 300 eri teelaatua. Vähemmästäkin menee sekaisin. Maisteltavaksi saimme n. 10 eri teelaatua.  

Kuivattuja litsihedelmiä ohessa.



 Matcha vihreän teen valmistamista







 Ihastuin kovasti tähän tervan tuoksuiseen Lapsang Souchong teehen



Teelehtien lisäksi teetä voi ostaa eri muodoissa.  Kiekko voi olla vuosikerta sellainen vaikka kuinka monen vuoden takaa.
Bambukepissä teetä


Teehen voi myös sijoittaa rahaa.
Onneksi liikkeessä on asiantuntijoita , jotka auttavat valintoja tehdessä. Minä valitsin 3 eri teelaatua mukaani.

PI LO CHUN  Erinomaisen aromaattinen mehukas taiwanilainen vihreä tee (tuoksuu muuten vähän mustaviinimarjalle

China PU'ERH Kiinalainen tumma, terveellinen tee Yunnanin maakunnasta. Auttaa alentamaan kolestrolia ja vähentää näläntunnetta. (tuoksuu ruusulle)

China Black Tea FUJIAN LAPSANG SOUCHONG  Kiinalainen savustettu tumma teelaatu Fujianin maakunnasta. Raikas, pehmeä ja voimakasarominen (tuoksuu tervalle)




Ammari 
(tämä ei ollut muuten mikään maksettu mainos, kerroin vain omasta kokemuksestani)


1 kommentti:

  1. Näyttäpää mielenkiintoiselta. Teestäkin saisi paljon enemmän irti, kun vähän viitsisi (nimimerkillä teepussien ystävä).

    VastaaPoista